Ofte stilte spørsmål

Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks.

Vi bruker kun HotWax når vi utfører brasiliansk. Hotwax er ekstra fleksibel og har myk / kremete konsistens. Fjerner selv de fineste hårene smidig og skånsomt mot huden.Gjør mer smertefri og hyggelig voksopplevelse. Godt egnet til sensitive hudtyper. Brukes alltid med en Pre- waxing Oil som virker beroligende og forhindrer voksen i å sette seg til huden. Voksen omslutter seg kun til hårene. Hotwax kan påføres flere ganger på samme sted uten at det irriterer huden.

Du velger selv hvor mye hår du vil ha foran, så tar vi alt under og bak. Hvis du ønsker å etterlate en stripe, trekant.. så si ifra til terapeut. Regelmessig voksing anbefales hver 4. Eller 5. Uke.

Vi utfører brasiliansk på kvinner og menn.
De hygieniske forholdene under voksing er svært viktig, både for kunder og oss. Vi er nøye med rensligheten: kun engangsspatler, engangshansker og sterile pinsetter.

Omtrent halvparten kommer tilbake etter 2-3 uker.

Vi sier at halvparten av hårene kommer tilbake fordi hårene befinner seg i forskjellige vekstfasen

Enkelte har ikke nådd hudoverflaten når voksingen finner sted og vil naturlig nok komme til syne relativt kort tid etter behandlingen. Dette skyldes altså ikke dårlig voksbehandling.

Noen får problemer med inngrodde hår.

Hårene vokser ut av en pore. Når man fjernet håret vil det etter hvert vokse ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse. Derfor er det viktig å peele huden 2 ganger i uken med en gang huden ikke er sår.

Tips: først dusje/bade til huden blir myk. Tørk deg godt og bruk peeling med små korn og gjerne med fruktsyre som gir en ekstra effekt. Så skylder du av.

Siden det også er hudceller nedi poren kan denne også bli “tett” under overflaten. Der anbefaler vi en enzym eller fruktsyrekrem. Den legger man på huden samme kveld man har vokset seg. Enzymer og fruktsyrer løser de døde hudcellene og åpner poren slik at håret kan vokse ut.

-Unngå sol de første 24 timene

-Unngå såpe og vann, saltvann

-Unngå stramme bukser, nylonstrømper og lignende

-Unngå sterk parfymerte kremer

-Unngå parfyme

-Unngå helst sminke de første timene

-Unngå å trene minst 24 timer etter behandling. Dette er grunn av at hårsekkene er åpne og det kan komme inn bakterier som irriterer huden.

 

Hvis man har menstruasjon når man skal vokse seg bruker man bare tampong

Kunden må “spart” i ca. 2 uker før han/hun skal vokse seg.

Hudpleieren forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Kunden legger seg på rene håndklær som vi bytter mellom hver kunde. Kunder får et mindre håndkle over seg. Hudpleieren kommer inn og sammen blir de enig om hvor og hvor mye hår kunden skal beholde.

Etter voksbehandlingen smøres olje på vokset område. Til slutt fjernes resterende hår med pinsett.

 

Dette er myte, enten man napper, vokser eller barberer hårene, innvirker ikke dette på hårveksten.

Dersom man klipper eller barberer hårene, vil disse selvsagt føles stivere fordi de er kuttetrett over på den tykkeste delen. Følelsen forsterkes ved at hårtuppene ikke er naturlig “nedslitte”. Når dette håret en gang faller av, vil det under ellers normale omstendigheter vokse ut et hår som er nøyaktig lik det opprinnelige.

På hårtypene vellushår, terminalhår, pigmentert eller upigmentert hår, oppstår det aldri en endring forårsaket av voksbehandling. DN molekylet i cellekjernet bestemmer til enhver tid hvilket, hvor og når et hår vokser. Hormonforandringer kan derimot endre hårets struktur. Slike endringer oppstår gjerne i forbindelse med puberteten, svangerskap, klimaendringer eller ved bruk av medisiner.

Å tenke på før behandling:

-5/10mm utvekst om du har barbert deg

-Skrub områder dagen før behandling

-Huden bør ikke være irritert eller solbrent

Å tenke på etter behandling/hjemme:

-Skrubb/peel området 2 ganger i uken (forebygge inngrodde hår)

-Bruk god fuktighetskrem som gjør huden myk

-Bruk hårveksthemmende produkter

-Diabetes: de har ofte tynnere og mer sensitive hud som tåler mindre varme og behandling. Selve huden blir også raskere sår

-Epilepsi

-Hudsykdommer

-Solbrenthet/forfrysninger

-Åreknuter/varicer: man stimulerer blodsirkulasjon, åreveggene er i utgangspunktet svake og disse kan bli svakere og dermed mer utvidet

-Vorter og føflekker med hår (vokser man bare rundt)

-Svært sensitiv hud

Man kan vokse seg helt frem til man skal føde. De fleste kan bli litt sensitive under graviditeten. Derfor er det viktig at man går regelmessig, slik at det ikke blir ekstra vondt.

Man kan som regel begynne å vokse seg igjen etter 6 uker (noen tidligere og noen senere)